In Romanian

CAREER RENEGADES SI ALTE POVESTI

A fi un Career Renegade nu înseamnă neapărat a respinge un loc de muncă corporatist, a fi artist sau antreprenor. Mai degrabă, înseamnă să descoperi o modalitate de iti valorifica pasiunea indiferent de circumstante sau loc.

Cuvantul “carieră” în titlu nu se refera doar la respingerea ideilor tradiţionale privind profesia sau munca, ci si la a transforma pasiunea ta intr-o cariera. Şi desigur, o carieră de “renegat” este aceea care nu este evidenta, obisnuita, ci ceva care nu a existat sau despre care nu se credea că este posibil până când cineva nu a inventat-o sau a dat accidental peste ea.

Cititi mai multe: “Career renegades” si alte povesti

PUBLICITATEA ACUM 100 de ANI

Dar Flacara inaugurală [..] ne prezintă  publicitatea în forma sa cea mai cruda, creionand o schita tipica pentru ceea ce insemna promovare acum 100 de ani.

Din punct de vedere vizual, publicitatea secolului trecut se bazează pe culegerea de texte (fonturi, corp de litera) pentru a atrage atentia la mesaj. Folosirea culorii este sever limitata, iar imaginile folosite, reduse ca numar, sunt desene stilizate, cu incarcatura de simbol, mai degrabă decât fotografii ale produsului real.

Cititi mai multe: Publicitatea acum 100 de ani

DESPRE SCRISORI DE INTENTIE, CU MULTA ATENTIE

Deci, dacă suntem condamnati la a scrie scrisori de intentie, cum putem sa o facem cel mai bine? Ce face ca o scrisoare de intentie sa fie buna? Iată o mostra de raspuns cules de pe web, deşi nu-mi amintesc exact de unde:  “Cea mai buna scrisoare de intentie este cea care ma face sa spun: vreau sa cunosc aceasta persoană imediat.”

Nu-i asa ca-i de maxim folos ?

{…] Dar pentru a sti ce SA faci, iata un rezumat a ceea ce expertii de pe WWW considera esential pentru o buna scrisoare de intentie.

Cititi mai multe: Despre scrisori de intentie, cu multa atentie

FAPTE, SCHIMBARI SI AMINTIRI

O rubrica intitulata Flacara 100 de ani, in care am citit un articol din 1912 despre decesul lui Ion Luca Caragiale, preferatul meu dintre toti scriitori români, articol ce mi-a amintit de universitate si cursurile de jurnalistica la care am invatat cum se alcatuieste un necrolog, forma de scriitura ce era considerata esenţială pentru cariera de jurnalist. N-am făcut o carieră ca jurnalist ulterior, deoarece am avut intotdeaua aplecare spre opinii mai mult decat spre fapte, dar tehnicile invatate in aceste cursuri, inclusiv redactarea necrologurilor, m-au ajutat mai târziu să compun profile şi biografii, si sa fac oamenii prezentati in paginile unui raport sau pe un ecran de calculator sa para cat mai reali, mai adevarati.

Cititi mai multe: Fapte, schimbari si amintiri

DE CE GENERATIA Y?

Generatia Y exista de ceva vreme, dar noutatea ultimilor ani este importanţa lor economica tot mai mare şi efectul pe care alegerile lor individuale il au asupra societatii. Şi, in consecinta, a marketingului.

Cititi mai multe: De ce Generatia Y?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s