“Career Renegades” si alte povesti

Eu nu fac lucrurile pe jumătate. (E cea mai mare calitate şi cel mai mare defect al me, dar asta e pe langa subiect). Asa incat atunci cand s-a ivit următoarea tema din concursul organizat de Flacărapranzuldincaserola şi PortalHR, invitand la reflectie privind o serie de articole pe tema “Career Renegades” din Portal HR care prezenta mai multe povesti de succes ale “renegatilor” şi ne provoca sa devenim unul noi insine (Fii si tu un “Career Renegade”) ce altceva puteam sa fac, decat sa citesc repede recenzia cartii şi, convinsa, sa pun mana sa citesc cartea propriu-zisa.

Iată ce am aflat:

– A fi un Career Renegade nu înseamnă neapărat a respinge un loc de muncă corporatist, a fi artist sau antreprenor. Mai degrabă, înseamnă să descoperi o modalitate de iti valorifica pasiunea indiferent de circumstante sau loc.

–  Cuvantul “carieră” în titlu nu se refera doar la respingerea ideilor tradiţionale privind profesia sau munca, ci si la a transforma pasiunea ta intr-o cariera. Şi desigur, o carieră de “renegat” este aceea care nu este evidenta, obisnuita, ci ceva care nu a existat sau despre care nu se credea că este posibil până când cineva nu a inventat-o sau a dat accidental peste ea.

Care sunt ingredientele pentru a reusi sa fii un Career Renegade?

1. Sa-ti gasesti pasiunea

2. Sa intelegi ca nu trebuie sa excelezi in lucrul care te pasioneaza pentru a avea o viaţă profitabilă şi satisfăcătoare de pe urma aceasta. – Aceasta idee contrazice viziunea si logica mea anterioara, si de aceea a avut probabil cel mai mare impact din toate invatamintele cartii.

3. Sa gasesti unghiul care iti permite să profiti de pasiunea ta.: abordarea corectă, piaţa sau nisa potrivita, sau golurile existente în produse, servicii şi medii legate de pasiunea ta pe care le-ai putea umple.

Cheia este să actionezi.

Sau, cum spune citatul meu de astăzi din The Daily Drucker, “oportunitatile sunt acolo unde le gasesti, nu acolo unde te gasesc ele pe tine”.

Pasul 3 ar trebui să fie relativ usor pentru un marketer. Restul pare o munca grea. Dar rezultatele si recompensele descrise in cartea lui Jonathan Fields sunt o motivatie pentru a te apuca de treaba.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s